Nyna

Nyna van de Hazenberg

 

Belgian Ch.Nyna van de Hazenberg

 

° 05 / 05 / 2014

 

M : Jutta van de Hazenberg

V : Godo von der Burg Singidunum

+19 / 10 / 2020

Nyna van de Hazenberg


Toen we ons in 2013 bij Van Den Hazenberg op de wachtlijst lieten, was het eigenlijk om opnieuw een reu uit die lijn te hebben.

We waren op zoek naar gewoonweg een lieve, sociale, mooie huishond, met toch wel de nodige werklust om met succes gehoorzaamheidstraining te doorlopen.


Wanneer op 5 mei 2014 een nieuw nestje bij Van Den Hazenberg geboren werd, gingen we meteen langs om te kijken of er eventueel een reu bij was die ons kon bekoren. Zo'n reu vonden we niet, maar ons oog viel wel meteen op Nyna: zij had in geen tijd onze harten gestolen. Dat Nyna geen reu was, werd plots helemaal bijzaak.

 


Al vrij snel besloten we om er toch eens mee op show te gaan (voor een schoonheidswedstrijd), en meteen met succes. Een aantal eerste plaatsen en zelfs "best in show" uitslagen deden er ons zin in krijgen, en deden ons beseffen dat we een uitzonderlijk teefje in huis hadden. Gaandeweg leerden we daar ook heel wat mensen kennen die onze hobby en interesse deelden, en zo groeide onze hobby uit tot een heuse passie.

.

Nyna is een pittige teef, met enorme werkdrift, maar ook zeer lief en erg aanhankelijk binnenshuis. Echt een zalige vriend om in huis te hebben. Speels als het kan en rustig wanneer dat van haar wordt verwacht. Kortom, ze is alles wat je van een hond kan verlangen.