Onze Visie

ONZE VISIE

 

Onze kennel is nog vrij nieuw maar onze passie voor boxers bestaat al jaren.

Die passie merk je aan alles. Wij willen alles weten over dit ras om onze honden zo goed mogelijk te verzorgen en begeleiden. Maar we willen onze honden ook dicht bij ons, zij leven dan ook bij ons in huis.  De boxer is voor ons niet gewoon een hond, maar veeleer   "Part of the family" zou ik zeggen.

Enkel bij hondenschuw bezoek zullen wij de kennels achterin gebruiken.

 

Een goede relatie tussen baas en hond begint bij een weloverwogen keuze. Gezondheid en het belang van de hond staan hierbij centraal.

 

Voor we zelfs maar overwegen om een reu en teef te koppelen, willen we dat beide dieren een grondige heup- & harttest hebben ondergaan. Ook een DNA-en spondylose-onderzoek mag zeker niet ontbreken. En we hechten erg veel belang aan de lichaamsbouw, het stabiele karakter en de goede werklust van elk dier.


Per slot van rekening is de boxer van nature nog altijd een waak- en verdedigingshond en de hiervoor vereiste karaktertrekken moeten zo veel mogelijk voortgezet worden.


Met deze strenge en grondige criteria willen we niet alleen zo gezond en raszuiver mogelijke puppies garanderen, maar ook en vooral ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van even enthousiaste, vrolijke en betrouwbare vrienden als wij al die jaren hebben gehad.

.